کاهش چروک و افتادگی پوست

پوست داربستی از از رشته های نگه دارنده به نام کلاژن و الاستین قرار گرفته که ضعف و شکنندگی و شل شدن این رشته هاست که سبب افتادگی پوست و ایجاد چروک سطحی و عمقی در صورت و بدن می شود. پیری پوست روندی است که معمولاً از سن 30 سالگی آغاز میشود و عوامل متعدد درونی و بیرونی مثل نحوه زندگی، شرایط محیطی، مراقبت های پوستی، نوع تغذیه، و موارد در تماس با پوست و... در طول عمر بر آن اثر می گذارد و این فرایند را سرعت می بخشد یا کند می کنند.

 
در یک طبقه بندی ساده می توان گفت در ابتدا چروک های بسیار کمی با تغییرات خفیف در رنگدانه پوستی از    حول و حوش 30-20 سالگی آغاز میشود، سپس آهسته آهسته خطوط خنده در اطراف دهان نمایان میشوند      (40-30 سالگی ) و با افزایش سن این خطوط حتی بدون خندیدن و حرف زدن (یعنی در حال استراحت) نیز باقی می ماند. عروق ریز صورتی رنگ به صورت تار عنکبوتی در حدود 60-50 سالگی آرام آرام نمایان میشوند و با افزایش سن به خشکی و نازکی پوست و عمق چروک ها افزوده می گردد.
 
درمانهای جوانسازی شامل ترکیبی از چند روش درمانی هستند که علاوه بر پیشگیری از تبدیل چروک های فعال به چروک های قابل رویت در حال استراحت، تا حد امکان توانایی کاهش عمق خطوط و چروکی را شکل گرفته اند     هم دارند، به ای ترتیب تلاش تا روند پیری به تعویق افتد یا از سرعت آن کاسته گردد. این روشها توانایی خذف کامل چروک و خطوط ایجاد شده و تغییراتی را که طی سالها پایدار شده اند ندارند.
 
کاهش چروک و افتادگی پوست
 
از جمله راه هایی که پیشنهاد می شود استفاده از امواج رادیویی (رادیو فریکوئنسی) برای تحریک کلاژن پوست است، به این تکنیک " RF لیفت " گفته میشود. RF انتخاب کسانی است که روش جراحی را نمی پسندند یا برای انجام آن محدودیت یا ممنوعیت دارند و یا چروک ها و افتادگی پوستشان به حدی نرسیده که نیاز به جراحی داشته باشند.
 
در RF لیفت روند ترمیم و بازسازی پوست به آرامی و طی جلسات متعدد انجام می گیرد و میزان پاسخ درمانی بسیار متفاوت بوده و بستگی به زمینه پوست، بیماریهای همراه، مراقبت ها، سن شروع RF و... دارد، بنابراین در صورتی که به دنبال روشهای زود پاسخ ده هستید این روش برای شما مناسب نخواهد بود. معمولاً به 6-5 جلسه درمان           (به طور متوسط) با فوصل زمانی 4 هفته و بیشتر نیاز است.
 
در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماران قلبی، سیگاری ها و دیابتی ها RF محدود تر است. از آنجا که غالباً این دسته مراجعین برای انجام جراحی، مزوتراپی، PRP و سایر روش های جوان سازی نیز در لیست ممنوعیت یا محدودیت اثر قرار دارند ممکن است در صورت تمایل به انجام RF به جلسات بیشتر نیاز باشد یا روش های ترکیبی بنا بر صلاحدید پزشک به آنها معرفی شود.
 
در افراد باردار و شیرده و موارد تشنج بهتر است  RF انجام نشود، استفاده از ضد آفتاب مناسب در طول مدت درمان اکیداً توصیه میشود.
بهترین سن شروع مزوتراپی سنین زیر 35 سال است اما به هر حال و در هر سنی می توند سودمند باشد. در این روش ترکیبات مورد نیاز پوست مثل ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و موارد رطوبت رسان که برای پوست حیاط بخش هستند و باعث تولید کلاژن، مبارزه با پیری پوست و تنظیم تغذیه بافت و محافظت آن میشود با تزریقات متعدد سطحی به پوست وارد میشوند.
 
مزوتراپی و RF لیفت هر دو برای پیشگیری از ایجاد چین و چروک نیز بکار می روند و اتفاقاً در این شرایط بیشتر توصیه می شوند. در واقع هر چه افتادگی یا شکست و ضعف رشته ای نگه دارنده پوست (کلاژن و الاستین) کمتر باشد مسلماً پاسخ بهتر است، در افرادی که هنوز دچار چروکهای مشخص پوستی نیستند این روش ها برای کاستن از سرعت پیری پوست و به تعویق افتادن ایجاد خطوط پوستی پیشنهاد می شوند.
 
جلسات درمانی بسته یه میزان افتادگی و مشکلات همراه در پوست و با هدف پیشگیری یا درمان متفاوت بوده از حدود هر دو هفته یکبار تا جلسات ماهانه متغییر می باشد، معمولاً به چندین جلسه درمان نیاز است.
مزووتراپی در زنان باردار، دوران شیردهی، مصرف داروهای ضد انعقاد، نارسایی قلبی، سابقه تشنج، سکته قلبی و مغزی و دیابت کنترل  نشده محدودیت داشته و برای کاهش سایز سینه توصیه نمی شود.
چون تزریق متعدد در سطح پوست انجام می شود موارد مزوتراپی وارد کل جریان خون نمی شود و لذا احتمال بروز عوارض عمومی بسیار کم می شود، از جمله عوارض مزوتراپی ایجاد تورم و درد در محل تزریق سوزنی یا خارش و گاهی کبودی در محل می باشد که معمولاً ظرف چند روز بر طرف می شود، بسیار توصیه میشود تا حداقل در 24 ساعت اول موضع شسته نشده و حتی المکان در 4-3 روز اول از سونا و حمام آب داغ اجتناب شود. عدم رعایت موار فوق از تاثیر این مواد می کاهد و جذب آنها را کند می کند.
 
امروزه از انواع لیزرها نیز برای لایه برداری و جوان سازی استفاده می شود، همچنین در سیستم های                    E-light ترکیبی از نور تشدید شده پالسی (IPL) و امواج رادیو فرکوئنسی (RF) برای تحریک کلاژن سازی استفاده می شود که به عنوان درمان کمکی در کنار مزوتراپی، PRP، لیفت RF و... با رعایت شرایط مربوط به کار می روند.