لیزر موهای زائد
یکی از سیستمهایی که امروزه مورداستقبال زیادی قرار گرفته IPL می باشد که بطور گسترده ای در درمان انواع ضایعات پوستی اعم از جوش، لک، رفع مو های زائد و جوانسازی و رفع چروک بکار گرفته می شود. قسمت هایی از بدن که بهتر به درمان پاسخ می دهند به ترتیب عبارتند از : ناحیه زیر بغل ساق پا، کشاله ران، تنه و صورت، چانه و پشت لب به درمان مقاوم تر هستند و مو های کرکی بطور کلی رفع نمی شود.
خوبست بدانیم استفاده از اصطلاح " رفع مو های زائد : Hair removal " صحیح نیست ! هدف کاهش تراکم، ضخامت، رنگ و میزان رشد موهاست، و از بین بردن کامل و دائمی تا کنون با هیچ سیستمی ممکن نشده است، پس از تائید این مساله در سازمان غذا و دارو امریکا امروژه اصطلاح " کاهش رویش موهای زائد : Hair reduction " بکار گرفته می شود.
چرخه عمر هر تار مو بطور متوسط 6 سال و شامل 3 مرحله است : فاز رشد یا آناژن فاز رکود و توقف رشد یا کاتاژنو فاز استراحت و ریزش یا تلوژن، نحوه تاثیر تکنولوژی های کاهش مو های زائد بر مرحله رشد یا آناژن می باشد و چون در هر زمان فقط تعدادی از مو های شما و نه همه آنها در این مرحله قرار دارند لذا برای دستیابی به پاسخ درمانی بهتر لازمست درمان در چند مرحله انجام گیرد.
در پوست های تیره و موهای نازکتر به منظور کمتر شدن احتمال عارضه از انرژی کمتر استفاده می شود و نتیجتاً به درمان طولانی تر نیاز داریم، بمنظور کسب نتایج بهتر لازم است تقریباً 2 هفته پیش از شروع جلسات از کندن مو ها با روشهای چون بند، اپلاسیون، مومک، وکس، اپی لیدی و... اجتناب شود، ریشه مو هایی که با این روش کنده شده در عمق پوست خونریزی و آسیب خفیفی پیدا می کند که شناسایی تار مو را برای لیزر مشکل می کند. این مو ها از دید لیزر دور می مانند، بهتر است در فواصل جلسات نیز فقط مو ها با تیغ تراشیده شوند (Shave) بطوریکه در روز مراجعه مو ها حدود 1 تا 2 میلیمتر از سطح پوست پیرون باشند و در انتهای هر جلسه با کرم محافظ پوست را بپوشانید و از ضد آفتاب مناسب استفاده نمایید.
ممکن است در چند روز اول کمی افزایش رویش مو ببینید ! این مربوط به بیرون رانده شدن مو از کانال مو به سمت سطح پوست می باشد، بعضاً افزایش رویش مو در مناطق نزدیک محل تابش دیده می شود که نوعی واکنش در پوست بوده و درمان این مو ها نیز لیزر می باشد.
با توجه به اینکه در اغلب موارد رویش مو های نا خواسته بیماریهای داخلی، اختلالات هورمونی و رحم و تخمدانها یا مصرف یا مصرف بعضی دارو هاست به شما توصیه میکنیم بر اساس نظر پزشک در ابتدا آزمایشات مربوطه و سونوگرافی انجام دهید تا در صورت وجود مشکل به موازات انجام جلسات لیزر درمان اختلال مربوطه هم صورت پذیرد و پاسخ درمانی بهتر بدست آید.
موارد محدودیت و ممنوعیت عبارتند از : بارداری، شیردهی، بدخیمیها، زخم یا عفونت در محل، تشنج، سابقه کلویید (گوشت اضافه)، نقص ایمنی، برنزه کردن پوست، مصرف آکوتان در 6 ماه اخیر، اختلالات عروقی و... در صورت وجود هر یک از موارد فوق و یا سابقه تبخال به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی احتمالی : پر رنگ یا کمرنگ تر شده پوست ناحیه، تاول یا سوختگی در محل، تحریک مو های اطراف منطقه هدف (درمان این مو ها نیز لیزر می باشد.)